Що робити, якщо через перебої з мобільним зв’язком не можна отримати смс з номером е-рецепта❓️

❌️📲Через збої в роботі мобільного оператора багато українців втратили зв’язок та, зокрема, не можуть отримати смс із номером е-рецепта на препарати за програмою реімбурсації, на наркотичні ліки, вартість яких відшкодовується коштом місцевих бюджетів, та на ліки, які пацієнт купує за власні кошти.
☝️Тимчасово на період відновлення звʼязку в ЕСОЗ будуть внесені зміни щодо формування електронного рецепта, які дозволять пацієнту отримувати номер та код е-рецепта навіть за відсутності звʼязку.
🤝Так, на період кризи сповіщення із номером та кодом рецепта не будуть надходити пацієнтам усіх операторів мобільного звʼязку.
☝️Натомість відтепер інформаційна довідка буде містити код погашення, який потрібен для відпуску ліків фармацевтом в аптеці.
🫂Це стосується усіх програм, за якими призначаються ліки за е-рецептом, – як за програмою реімбурсації, так і за власні кошти пацієнта.
Як зараз можна отримати рецепт на період відновлення звʼязку❓️
👉Для отримання нових рецептів з 15 грудня 2023 року лікар обовʼязково має надрукувати вам паперову інформаційну довідку або передати її в електронному вигляді.
☝️ Така інформаційна довідка міститиме і номер рецепта, і код його погашення, який необхідно надати працівнику аптеки.
📲Зокрема, це можна зробити дистанційно в узгодженому між лікарем та пацієнтом форматі (телефоном, месенджером тощо).
☝️А якщо вам було виписано рецепт до 14 грудня включно, проте ви досі не отримали смс, ви можете повторно звернутися до лікаря.
🩺Лікар згенерує нову інформаційну довідку, яка міститиме дані, необхідні для погашення рецепта в аптеці.
☝️Якщо попередньо вам був виписаний е-рецепт, проте смс все ж вдалося отримати – не потрібно інших додаткових кроків.
🏥Як і раніше, ви можете звернутися до аптеки та предʼявити номер рецепта та код його підтвердження з отриманого повідомлення.
❗️Звертаємо вашу увагу: ці зміни – тимчасові та вжиті на період кризи, до того ж вони стосуються користувачів усіх мобільних операторів❗️
👉Після повноцінного відновлення звʼязку серед усіх абонентів мобільного оператора, смс-інформування пацієнтів про номер та код погашення е-рецепта буде відновлено.
☝️Зазначені зміни не впливають на процеси щодо виписування е-рецептів на медичні вироби.
👉Отже, під час виписування е-рецепта на тест-смужки за програмою реімбурсації смс-повідомлення із номером та кодом рецепта буде надходити пацієнту як і зазвичай.
❗️Серед іншого нагадаємо, що на час воєнного стану лікар за вибором пацієнта може виписати паперовий рецепт на рецептурні лікарські засоби за власні кошти пацієнта.
❌️Виняток становлять наркотичні ліки, а також лікарські засоби, які входять до програми реімбурсації – їх відпуск здійснюється виключно на підставі електронного рецепта.
☝️Проте і тут є певні винятки, коли діє паперовий рецепт:
🔹️для призначення екстемпоральних препаратів (тобто таких, які виготовляються в аптеці);
🔹️на територіях, де ведуться активні бойові дії у випадку відсутності технічної можливості виписати/відпустити електронний рецепт.
☝️Що стосується лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації, то можливість використання паперових рецептів залишається для тимчасово окупованих територій і територій, де ведуться активні бойові дії.
🔎Джерело : https://moz.gov.ua/
📝Записатись на консультацію до лікаря можна
за телефонами колл-центру ☎️ :
📞 (067)888-25-38
📞 (050)888-25-38
📞 (063)888-25-38
0
Авторизація
*
*
Генерація паролю