☝️ЯКІ ОБСТЕЖЕННЯ ПОТРІБНО ПРОЙТИ ЗАЛЕЖНО ВІД ВІКУ❓️

🩻 У БУДЬ-ЯКОМУ ВІЦІ:
🔻Огляд терапевта – один раз на рік.
🔻УЗД органів черевної порожнини та малого таза – 1️⃣ раз на 1️⃣2️⃣ роки.
🔻Рентгенографія органів грудної клітки чи флюорографія за показами або щороку, згідно з потребами медогляду за місцем роботи.
🔻Тестування на гепатити В, С і ВІЛ, якщо людина у групі ризику (був контакт із кров’ю чи біологічними рідинами; є часта зміна статевих партнерів, манікюр нестерильними інструментами тощо).
🔻Огляд стоматолога – один або двічі на рік.
🔻Огляд отоларинголога (лор) – один раз на рік.
🔻Огляд гінеколога – один раз на рік, проведення ПАП-тесту – раз на три роки після 21 року.
ПІСЛЯ 4️⃣0️⃣ РОКІВ:
🔺️Контроль тиску. Якщо є верхні межі норми, необхідно звернутися до лікаря для нормалізації показників і призначення лікування.
🔺️Електрокардіографія чи ехокардіографія покаже роботу вашого серця.
🔺️Вимірювання маси тіла та розрахунок індексу маси тіла – це дозволить побачити, чи немає ожиріння, адже це фактор ризику багатьох захворювань, серед яких серцево-судинні захворювання, цукровий діабет тощо).
🔺️Рівень холестерину.
Скринінг колоректального раку – щороку потрібно здавати аналіз калу на приховану кров і робити колоноскопію кожні
1️⃣0️⃣ років.
☝️Зазвичай таке обстеження проводять після 5️⃣0️⃣ років, але якщо є покази (сімейний анамнез чи ваш особистий), потрібно проходити таке обстеження раніше.
🔺️Огляд офтальмолога – 1️⃣ раз на 2️⃣ роки (або частіше) для попередження або діагностування на ранній стадії наслідків поширених патологій зору.
🔺️Жінкам – УЗД щитоподібної залози, органів малого таза, молочних залоз з обстеженням регіонарних лімфатичних вузлів, черевної порожнини та нирок – 1️⃣ раз на 2️⃣ роки.
🔺️Чоловікам – УЗД щитоподібної залози, черевної порожнини та нирок, передміхурової залози та брахіоцефальних артерій, оскільки чоловіки схильні до серцево-судинних захворювань – хоча б 1️⃣ раз на 2️⃣ роки.
🔎Джерело : https://www.phc.org.ua/
📝Записатись на консультацію до лікаря можна
за телефонами колл-центру ☎️ :
📞 (067)888-25-38
📞 (050)888-25-38
📞 (063)888-25-38
0
Авторизація
*
*
Генерація паролю