⚠️ Як діяти при сигналі «ХІМІЧНА НЕБЕЗПЕКА» ❓

Все частіше ворожі обстріли спрямовуються на критично важливі підприємства, тому багатьох громадян турбує питання про перелік основних дій у разі надзвичайних ситуацій:
🚸 Дії у випадку виникнення хімічної небезпеки:
👉Надягніть засоби індивідуального захисту органів дихання та найпростіші засоби захисту шкіри.
👉 Попередьте сусідів, надайте допомогу інвалідам, дітям та людям похилого віку.
👉Виконайте заходи щодо зменшення проникнення отруйних речовин в квартиру (будинок) щільно закрийте вікна та двері, щілини заклейте.
👉По можливості негайно залишіть зону хімічного забруднення.
👉Якщо засобів індивідуального захисту немає і вийти із району аварії неможливо, залишайтесь у приміщенні і негайно та надійно герметизуйте приміщення!
👉 Зменшить можливість проникнення НХР (парів, аерозолів) у приміщення: щільно закрийте вікна та двері, димоходи, вентиляційні люки, щілини в рамах вікон та дверей заклейте, вимкніть джерела газо-, електропостачання та загасіть вогонь у печах.
👉Швидко зберіть необхідні документи, цінності, ліки, продукти, запас питної води та інші необхідні речі у герметичну валізу та підготуйтеся до евакуації.
👉Виходьте із зони хімічного зараження в бік, перпендикулярний напрямку вітру та обходьте тунелі, яри, лощини – в низинах може бути висока концентрація хімічних речовин.
👉При підозрі на ураження НХР уникайте будь-яких фізичних навантажень, необхідно пити велику кількість рідини (чай, молоко, сік, вода) та звернутися до медичного закладу.
👉Вийшовши із зони зараження, зніміть верхній одяг, ретельно вимийте очі, ніс та рот, по можливості прийміть душ.

📢Нагадуємо,що записатись на консультацію до лікаря можна онлайн – через сайт закладу: https://cpmsd3.info/
за допомогою додатку «MedCard24» 🩺,
а також за телефонами колл-центру ☎️ :
📞 (067)888-25-38
📞 (050)888-25-38
📞 (063)888-25-38

0
Авторизація
*
*
Генерація паролю